Dünya

Çin çok yönlü açılımlar yaparak reform sözü verdi

Cuma günü sona eren yıllık Merkezi Ekonomik Çalışma Konferansı'na göre, Çin her yönüyle reform ve açılım politikasını teşvik edecek. Konferansta, yeni bir kalkınma paradigması...

Abone Ol

Cuma günü sona eren yıllık Merkezi Ekonomik Çalışma Konferansı'na göre, Çin her yönüyle reform ve açılım politikasını teşvik edecek. Konferansta, yeni bir kalkınma paradigması inşa etmek için üst düzey bir sosyalist piyasa ekonomisi sistemi kurmak, yüksek düzeyde açılım gerçekleştirmek ve reformlarla açılımların birbirini güçlendirmesini sağlamak gerektiği belirtildi.

Makroekonomik yönetimi iyileştirmek ve uluslararası makro politikaların koordinasyonunu güçlendirmek için daha fazla çaba gösterilmesi gerektiği de vurgulandı. Konferans, piyasa varlıklarının canlılığını arttırmak, piyasa erişimini kolaylaştırmak, adil rekabeti teşvik etmek, fikri mülkiyet haklarını korumak, birleşik bir pazar oluşturmak ve piyasa odaklı, yasalara dayalı ve uluslararası bir iş ortamı yaratmak için çağrı yaptı.

Konferansta ayrıca sermaye piyasasının sağlıklı gelişimini teşvik etme ve borsada işlem gören şirketlerin kalitesini arttırma çabaları için de çağrı yapıldı. Çin, Trans-Pasifik Ortaklığı için Kapsamlı ve İlerlemeye Açık Anlaşma'ya katılmayı ciddiyetle değerlendirecek ve ulusal güvenliği korumak için uluslararası normların uygulanmasına önem verecek.