Fransa'yı aşırı sıcaklar vurdu Fransa'yı aşırı sıcaklar vurdu

Çin Tarım Bilimleri Akademisi ile Çin Ormancılık Grubu Şirketi'nden ekipler, ortaklaşa olarak ulusal bir çiftlik ve ağaç tohumları gen havuzu oluşturacak. Bu gelişme, iki kurumun, tarım ve ormancılıkta bitkisel gen kaynaklarının araştırılması ve geliştirilmesiyle ilgili stratejik bir işbirliği anlaşması imzalamasından sonra yaşandı.

İki ekip, gelecek beş yıl içinde, yerli yüksek kaliteli tarım ve ormancılık ürünlerinin birincil ve derinlemesine işlenmesinde 10 milyar yuan (yaklaşık 1,53 milyar ABD doları) çıkış değerine ulaşmayı hedefleyerek, yurtiçi ve yurtdışında yaklaşık 66.666,67 hektarlık yüksek kaliteli çiftlik ve ağaç mahsulünü desteklemeye ve ekmeye çalışacak.

Merkezi Ekonomik Çalışma Konferansı'nın Aralık ayı ortasındaki yıllık toplantısından sonra yayınlanan açıklamaya göre Çin, gelecek yıl gıda güvenliğini sağlama çabalarının bir parçası olarak tohum ve tarım arazileriyle ilgili sorunları çözmeye çalışacak. Açıklamada, ülkenin bitkisel gen kaynaklarının korunmasını ve kullanımını artıracağı, tohum bankalarının inşasını hızlandıracağı belirtildi.

Editör: İRFAN KARSLI