Politika

Çin büyükelçiliği Xinjiang'la ilgili asılsız BBC haberini yalanladı

LONDRA, 9 Aralık (Xinhua) -- Büyükelçiliğin bir sözcüsü, Xinjiang'da "zorla çalıştırmaya" maruz kaldığını iddia eden bir adamla BBC'nin yakın tarihli röportajına yanıt verirke...

Abone Ol

LONDRA, 9 Aralık (Xinhua) -- Büyükelçiliğin bir sözcüsü, Xinjiang'da "zorla çalıştırmaya" maruz kaldığını iddia eden bir adamla BBC'nin yakın tarihli röportajına yanıt verirken, "yalanlar, bin kez tekrarlansa bile yine de yalandır" diye konuştu.

Sözcü, "Bu, son yıllarda Çin'in Xinjiang politikasına kasten iftira atma ve Çin'in iç işlerine kasıtlı olarak müdahale etmeye yönelik gizli siyasi amaçlar taşıyan girişimin son bir örneğidir" dedi. Sözcü, yasal işçi haklarının iyi korunduğu Xinjiang'da yalnızca gönüllü istihdam ve özgür seçime dayalı bir işgücü piyasası olduğunu belirterek, "Çin karşıtı bazı unsurların; Çin'i karalamak, İngiliz kamuoyunu yanlış yönlendirmek ve Çin-İngiltere ilişkilerini bozmak için kamuoyunu manipüle etme çalışmaları başarısızlığa mahkumdur" diye konuştu.

Sözcü, Çin hükümetinin aralıksız çabaları sayesinde, Xinjiang'ın artık sosyal istikrar, etnik uyum ve hızlı ekonomik büyümeye kavuştuğunu ve daha da kalkınacağını belirtti. Sözcü, "İlgili medyayı profesyonel etik kurallarına uymaya, nesnellik, tarafsızlık, özgünlük ve doğruluk ilkelerine uymaya ve Çin ve İngiliz halkı arasındaki iletişimi, değişimi ve karşılıklı anlayışı geliştirmek için daha anlamlı şeyler yapmaya çağırıyoruz" dedi.