BEİJİNG, 17 Ekim (Xinhua) -- Çin büyük hacimli motorlara sahip benzinli ithal araçlara uygulanan gümrük vergilerini artırmaya yönelik tedbirler üzerinde çalışıyor. Çin Ticaret Bakanlığı Sözcüsü He Yadong, Perşembe günkü basın toplantısında çeşitli faktörlerin kapsamlı şekilde değerlendirilmesinin ardından konuya ilişkin sağduyulu bir karar verileceğini söyledi.

Çin ile Avrupa Birliği arasında elektrikli araçlara yönelik gümrük vergilerine dair görüşmeler hakkındaki bir soruya yanıt veren sözcü, Çin'in en üst düzeyde samimiyet ve esneklik sergilediğini ve iki tarafın belli alanlarda önemli ilerleme kaydettiğini vurguladı.

Çin'in BM Daimi Temsilcisi: Gazze'deki trajedinin devam etmesine izin verilmesi kabul edilemez Çin'in BM Daimi Temsilcisi: Gazze'deki trajedinin devam etmesine izin verilmesi kabul edilemez

Öte yandan müzakere sürecinin mevcut aşamasında önemli farklılıkların bulunduğunu kaydeden He, AB'nin Çin ve Avrupa sektörlerinin temel endişelerini aktif şekilde gideremediğini ifade etti. Resmi olarak AB'ye yüz yüze istişarelerin bir sonraki aşaması için en kısa sürede Çin'e teknik bir ekip gönderme daveti yapıldığını hatırlatan sözcü, Çin'in her türlü hazırlıkları yapıp AB tarafından yanıt beklediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: rss