CENEVRE, 9 Mart (Xinhua) -- İnsan Hakları Konseyi'nin 49. oturumunda konuşan Chen, "Ziyaret için hazırlık yapmak amacıyla Yüksek Komiserlik Ofsi ile birlikte çalışacağız" dedi.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet Salı günü, Çin hükümetiyle ziyaret için geçtiğimiz günlerde bir anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Bachelet, BM insan hakları kuruluşuna yıllık raporunu sunarken, "Benim ofsim ve Çin hükümeti, bu yılın Mayıs ayında gerçekleşmesi öngörülen ziyaret için somut hazırlıklara başladı" bilgisini verdi.

Bachelet, "Hazırlıkların Kovid-19 düzenlemeleri dikkate alınarak yapılması gerekecek" dedi.

Chen, BM İnsan Hakları Konseyi'ndeki konuşmasında, çeşitli küresel zorluklarla karşı karşıya olunan bir dönemde, uluslararası toplumun bunları ele almak, diyalog yoluyla farklılıklar arasında köprü kurmak ve işbirliği yoluyla karşılıklı güveni geliştirmek için el ele vermesi gerektiğini söyledi.

Chen, "Yüksek komiseri ve ofsini, eşitsizliklerle mücadeleyi ofsin çalışmalarının bir önceliği haline getirdiği ve ekonomik, sosyal ve kültürel haklar ile kalkınma hakkına artan katkılarından dolayı takdir ediyoruz" dedi.

Chen, "Yüksek Komiserden ve ofsinden, tüm ülkelerin egemenliğine, insan hakları ve kalkınma alanında kendi ulusal koşulları ışığında bağımsız olarak seçtikleri yola saygı duymasını, diyalog ve işbirliğini teşvik etmesini  ve küresel insan hakları meselesinin daha adil, dürüst, makul ve kapsayıcı şekilde yönetilmesi için ortak çaba göstermesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Çin Dışişleri Bakanı Wang: Ukrayna konusundaki tarafsız ve adil tutumumuz sürüyor Çin Dışişleri Bakanı Wang: Ukrayna konusundaki tarafsız ve adil tutumumuz sürüyor

Çin'in BM Daimi Temsilcisi, konseye, Çin'in insanları merkeze alan bir yaklaşımla tüm Çin nüfusunun temel çıkarlarını düşünmeye, korumaya ve ilerletmeye kararlı olduğunu söyledi.

Chen, "Çin'in tarihi insan hakları başarıları herkesin görmesi için orada duruyor" diye konuştu.

Editör: İRFAN KARSLI