Çin, Mars'tan örnek getirme görevini 2028 civarında fırlatmayı hedefliyor Çin, Mars'tan örnek getirme görevini 2028 civarında fırlatmayı hedefliyor

Sanayi ve Bilişim Teknolojileri Bakanlığı ve Merkezi Siber Uzay İşleri Komisyonu Bürosu tarafından ortaklaşa yayınlanan belgede, ülkenin blokzincir sektörünün kapsamlı gücünü 2025 yılına kadar dünyanın en ileri seviyesine taşımayı hedeflediği belirtildi.

Belgede, ülkenin blokzincir endüstrisi ile sektörel standart sisteminin, blokzincir teknolojisinin çok sayıda ekonomik ve sosyal alanda uygulanmasıyla birlikte 2025 itibarıyla şekillenmeye başlayacağı bildirildi. Çin, gelecek beş yıl içinde, uluslararası rekabet gücüne sahip üç ila beş temel kuruluşun yanı sıra, yenilik odaklı bazı işletmeler ile üç ila beş blokzincir endüstriyel kümesinin kurulmasına destek verecek.

Belgede, blokzincir sektörünün 2030 yılına kadar hem kapsamlı güç hem de endüstriyel ölçek açısından daha da büyüyeceği, ayrıca büyük veri ve yapay zeka gibi yeni nesil bilgi teknolojileriyle daha derin entegrasyon içine gireceği belirtildi. Kurumsal bilgi sağlayıcısı Tianyancha'nın verilerine göre, an itibarıyla Çin'de blokzincir ile ilgili yaklaşık 75 bin işletme bulunuyor.

Editör: İRFAN KARSLI