Mısır'da üzüm hasadı Mısır'da üzüm hasadı

Cui düzenlediği basın toplantısında, bazı nadir ve nesli tükenmekte olan türlerin popülasyonlarında yavaş yavaş iyileşme olduğunu, Sibirya kaplanları, Asya filleri ve tepeli aynakların sayısının hızla arttığını söyledi. Vahşi dev panda, Tibet antilopu ve milu geyiği gibi nadir ve nesli tükenmekte olan türlerin daha iyi ortamlarda yaşadığını söyleyen Cui, 1800 adedi şu anda vahşi doğada yaşayan dev pandanın nesli tükenmekte olan hayvanlar listesinden çıkarıldığını belirtti.

Cui, Çin'in vahşi yaşam koşullarındaki iyileşmeyi, ülkenin geniş doğal ekosistem alanlarını sistematik ve tamamen koruyan nispeten eksiksiz bir doğa koruma alanları sistemi kurma çabasına bağladı. Cui, 2019'un sonu itibarıyla, Aichi Biyoçeşitlilik Hedefleri'nin karasal alanların yüzde 17'sini koruma hedefine planlanandan önce ulaşan Çin'in, ülke topraklarının yüzde 18'ini oluşturan 11.800 doğa koruma alanına sahip olduğunu söyledi ve ülkenin aynı zamanda botanik bahçeleri ve vahşi yaşam üreme üsleri kurarak çok sayıda nadir ve nesli tükenmekte olan türü başarıyla yetiştirdiğini belirtti.

Çin'in orman ve sulak alanları koruma girişimleri ve Yangtze Nehri havzasındaki balıkçılık yasağı gibi ekolojik koruma ve restorasyon projelerinin, nadir ve nesli tükenmekte olan türlerin kurtarılmasını kolaylaştırdığını söyleyen Cui, gelecekte biyoçeşitliliğin korunması için ülkede kapsamlı bir izleme sistemi kurulacağını, uluslararası işbirliğinin geliştirileceğini ve halkın katılımının teşvik edileceğini belirtti.

Editör: İRFAN KARSLI