Dünya

Çin, bir sonraki Kanton Fuarı'nı Nisan ayında internet üzerinden gerçekleştirecek

Bu, geçen yıl Haziran ve Ekim aylarında düzenlenen iki başarılı çevrimiçi fuarın ardından gerçekleştirilecek üçüncü dijital oturum olacak. Bakanlık, oturumları çevrimiçi gerçe...

Abone Ol

Bu, geçen yıl Haziran ve Ekim aylarında düzenlenen iki başarılı çevrimiçi fuarın ardından gerçekleştirilecek üçüncü dijital oturum olacak. Bakanlık, oturumları çevrimiçi gerçekleştirmeye devam etmenin Kovid-19 salgınının önlenmesi ve kontrol altına alınmasının yanı sıra sosyal ve ekonomik kalkınmadaki kazanımları pekiştireceğini kaydetti.

Bakanlık, fuarın çok yönlü dışa açılma konusundaki rolünü sürdüreceğini ve sanayi ile dış ticaret tedarik zincirlerinin sorunsuz işlemesine yardımcı olacağını da sözlerine ekledi. Çin Ticaret Bakanlığı açıklamasında, Çin'in mutlak yoksulluğu ortadan kaldırması ve kırsal canlandırmaya yönelmesi nedeniyle fuarda eskiden yoksul olan bölgelerden gelen şirketlere ürünlerini uluslararası alıcılara tanıtmaları için özel bir alan ayrılacağı belirtildi.

1957 yılından bu yana düzenlenen Kanton Fuarı, Çin'in dış ticareti için önemli bir gösterge olarak kabul ediliyor. Fuarın 128'incisinde, 2,47 milyondan fazla ürünü sergileyen yerli ve yabancı yaklaşık 26.000 şirket yer almıştı.