BEİJİNG, 29 Eylül (Xinhua) -- Çin Ulusal Uzay İdaresi Cuma günü yaptığı açıklamada, Çin'in Ay'a göndereceği bir sonraki keşif aracı olan Chang'e-6'nın, planlandığı gibi 2024 yılında fırlatılacağını ve bu yöndeki geliştirme çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Çin'in Ay keşif programına göre Chang'e-6 görevi, Ay'ın uzak tarafından örnekler toplayacak. Uzay aracının, Ay'daki farklı bölge ve dönemlere ait örnekleri keşfedip toplamak üzere Ay'ın uzak tarafındaki Güney Kutbu-Aitken Havzası'na inmesi hedefleniyor.

Çin Cumhurbaşkanı Xi, resmi ziyaret gerçekleştirmek üzere Tacikistan'a gitti Çin Cumhurbaşkanı Xi, resmi ziyaret gerçekleştirmek üzere Tacikistan'a gitti

Ulusal Uzay İdaresi, Çin'in yeni geliştirdiği röle uydusu Queqiao-2'yi (Saksağan Köprüsü-2), Ay'ın uzak tarafı ile Dünya arasındaki iletişimi desteklemek üzere 2024 yılının ilk yarısında fırlatmayı planladığını duyurdu. Chang'e-6 Ay keşif aracının Fransa, İtalya, Pakistan ve Avrupa Uzay Ajansı'ndan, aralarında negatif iyon dedektörü ile radon gazı dedektörünün de bulunduğu çeşitli yükler taşıyacağı belirtildi.

Editör: Şeymanur Erbay