BRICS Küresel iklim değişikliğiyle mücadelede sağlam bir temel oluşturuyor BRICS Küresel iklim değişikliğiyle mücadelede sağlam bir temel oluşturuyor

Aynı zamanda Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Daimi Komitesi Üyesi olan Li, bu açıklamasını, Devlet Konseyi'nin batı bölgelerinin kalkınması üzerine görevlendirilen lider grubunun düzenlediği toplantıda yaptı. ÇKP Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Daimi Komitesi Üyesi ve lider grubunun başkan yardımcısı da olan Başbakan Yardımcısı Han Zheng de toplantıya katıldı.

Batı bölgelerini piyasa varlıklarını güçlendirmek, iş ortamını iyileştirmek ve dışa açılmayı genişletmek için daha fazla çaba göstermeye çağıran Li, bu bölgelerin bilimsel ve teknolojik yenilikler alanında elde ettikleri başrol konumuna tam anlamıyla sahip çıkmaları, karakteristik endüstrileri ve gelişmekte olan endüstrileri yetiştirip geliştirmeleri gerektiğini söyledi.

Li, batı bölgelerinin büyük ölçekli temiz enerji üsleri inşa etmek ve ülkenin ihtiyacı olan enerji ile başka önemli kaynakların temini için verecekleri güvence kapasitesini artırmak adına rüzgar, güneş ve hidroelektrik enerjisinin yanı sıra mineral kaynaklarındaki avantajlarını da daha iyi kullanmaları gerektiğini vurguladı.

Bölgelerin yeşil kalkınmayı desteklemek için çaba göstermesi gerektiğini ifade eden Çin Başbakanı, ekolojik koruma ve restorasyon ile çevre yönetimini güçlendirme çabalarına da vurgu yaptı. Başbakan Li ayrıca, yoksulluğun azaltılmasındaki kazanımları pekiştirme ve artırma, önemli olumlu politikaların istikrarını koruma ve kırsal canlandırmayı teşvik etme çabalarının da altını çizdi.

Editör: İRFAN KARSLI