Dünya

Çin Başbakanı, sürdürülebilir, sağlıklı ekonomik ve sosyal kalkınmanın önemine dikkati çekti

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Daimi Komitesi üyesi de olan Li, bu açıklamayı, Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nden milletvekillerinin katıldığı, 13. Ulusal H...

Abone Ol

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Daimi Komitesi üyesi de olan Li, bu açıklamayı, Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nden milletvekillerinin katıldığı, 13. Ulusal Halk Kongresi'nin devam eden dördüncü oturumunda, hükümet çalışma raporu hakkındaki grup görüşmesinde yaptı.

Yurtiçi ve yurtdışındaki şartların bu yıl hala ciddiyetini koruduğuna işaret eden Li, Kovid-19 ile mücadele ile ekonomik ve toplumsal kalkınmayı koordine etmek için çaba gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Başbakan, yeni kalkınma safhasının doğru şekilde anlaşılması, yeni kalkınma felsefesinin tam olarak uygulanması ve yüksek kalitede kalkınmanın desteklenmesi ve ekonomik faaliyetlerin uygun bir aralıkta tutulması için yeni kalkınma paradigmasının oluşturulması çağrısı yaptı.

Başbakan Li, konuşmasında, reformu derinleştirme, piyasa kuruluşlarını daha da canlandırma, iç talep potansiyelini ortaya çıkarma ve üst düzey açılımı geliştirme çabalarına vurgu yaptı.

Li ayrıca, yeşil kalkınmayı destekleme, yoksulluğun giderilmesi çalışmalarında elde edilen sonuçları konsolide etme ve kırsal canlanmayı daha da ilerletme yönünde adımlar atılması çağrısı yaptı.