Dünya

Çin Başbakanı, reform ve açılımı derinleştirecek bir beş yıllık plan oluşturulmasının önemini vurguladı

Çin Başbakanı Li Keqiang, mevcut ve uzun vadeli durumu dikkate alıp, reform ve açılımın derinleşmesini teşvik edecek olan Milli Ekonomi ve Sosyal Gelişmeye İlişkin 14. Beş Yıl...

Abone Ol

Çin Başbakanı Li Keqiang, mevcut ve uzun vadeli durumu dikkate alıp, reform ve açılımın derinleşmesini teşvik edecek olan Milli Ekonomi ve Sosyal Gelişmeye İlişkin 14. Beş Yıllık Kalkınma Planı'nın (2021-2025) oluşturulmasında uygulanabilir bir yaklaşım izlemenin önemini vurguladı.

Aynı zamanda Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Daimi Komitesi Üyesi olan Li, bu açıklamaları, Devlet Konseyi'nin liderlik grubunun beş yıllık plan taslağının formülasyonuna dair Çarşamba günü gerçekleştirdiği toplantıda yaptı.

Li Keqiang

Toplantıya, ÇKP Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Daimi Komitesi Üyesi, Başbakan Yardımcısı Han Zheng de katıldı. Li, hem uygulanabilirlik hem de tarih sınavını geçebilecek bir plan oluşturmak için çaba gösterilmesi çağrısı yaptı.

Taslak planın, önümüzdeki beş yıl içindeki kalkınmaya yönelik kapsamlı bir değerlendirmeyi temel alarak 2035 yılına kadar uzun vadeli hedeflerle uyumlu bir şekilde oluşturulması gerektiğini ifade eden Li, Çin'in gelecekteki kalkınma için sağlam bir temel oluşturmak adına normal ekonomik büyümeyi geri getirmek üzere harekete geçeceği önümüzdeki iki yılın genel plan ve düzenlemelerini içermesi gerektiğini vurguladı.

Li ayrıca, cesaret verici olurken biraz da alan bırakması gereken plan dönemi için kalkınma hedeflerinin doğru şekilde belirlenmesi gerektiğinin altını çizdi. Başbakan, taslak planın kurumsal açılımı ilerletmek, dış ticaret ve yatırım ortamını iyileştirmek, uluslararası değişim ve işbirliğini geliştirmek için daha fazla önlem sunması gerektiğini ifade etti.