2024 Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na 70'ten fazla ülke ve kuruluş katılacak 2024 Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na 70'ten fazla ülke ve kuruluş katılacak

RİYAD, 12 Eylül (Xinhua) -- Çin Başbakanı Li Qiang, Suudi Arabistanlı şirketlere Çin pazarındaki varlıklarını artırmaları ve daha güçlü güvenle yatırım yapmaları çağrısında bulundu. Li söz konusu açıklamayı Çarşamba günü, Suudi Arabistanlı iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda yaptı. Toplantıda Suudi Kamu Yatırım Fonu, Suudi Arabistan Petrol Şirketi, Suudi Temel Endüstriler Şirketi, ACWA Power ve Ajlan & Bros Holding Group şirketlerinden temsilciler yer aldı.

Toplantıya Suudi Arabistan Ticaret Bakanı Macid bin Abdullah El-Kasabi, Suudi Arabistan Yatırım Bakanı Halid El-Falih ve Çin-Körfez İşbirliği Konseyi ortak yatırım komisyonu temsilcileri de katıldı. Çin-Suudi Arabistan ekonomik ve ticari işbirliğinin büyümesi için birçok elverişli koşulun mevcut olduğunu belirten Li, her iki ülkeden girişimcilerin fırsatları değerlendirmesi ve ilişkilerin gelişmesi için daha büyük rol oynaması gerektiğini ifade etti.

Suudi Arabistanlı şirketlerden petrol ve doğalgaz, petrokimya, altyapı ve ticaret gibi geleneksel sektörlerde Çin ile işbirliğini artırıp güçlendirmelerini isteyen Li, dijital ve yeşil ekonomiler gibi gelişmekte olan sektörler ve geleceğin sektörlerinde işbirliğinin artırılması yönünde çağrı yaptı. Li ayrıca Suudi Arabistanlı şirketlerin iki ülke arasındaki dostluğu ve karşılıklı anlayışı geliştirmek ve Çin-Suudi Arabistan kapsamlı stratejik ortaklığını yeni zirvelere taşımak için aktif şekilde köprü görevi görmeleri gerektiğini söyledi.

Başbakan, Çin hükümetinin piyasa odaklı, hukuka dayalı ve uluslararası odağa sahip üst düzey bir iş ortamı inşa etmeye kararlı olduğunu ifade etti. Li, Çin'in pazara erişim kurallarını gevşeteceğini, imalat sektöründe yer alan yabancı yatırımlar üzerindeki kısıtlamaları tamamen kaldıracağını, telekomünikasyon gibi hizmet sektörlerinin dışa açılmasını hızlandıracağını ve yabancı işletmelere güçlü destek sağlayarak ülkede daha büyük varlık gösterip başarıya ulaşmalarına yardımcı olacağını vurguladı.

Kaynak: rss