Çin

Çin Başbakanı Li: Stratejik koordinasyonu güçlendirmek için Rusya'yla çalışmaya istekliyiz

Abone Ol

İSLAMABAD, 16 Ekim (Xinhua) -- Çin Başbakanı Li Qiang stratejik koordinasyonu güçlendirmek, karşılıklı fayda sağlayan işbirliğini genişletmek ve iki ülkenin kalkınmaRu ve yeniden canlanmasına ve dünyadaki refah ve istikrara gereken katkıyı yapmak üzere Rusya'yla çalışmaya hazır olduklarını söyledi.

Li, söz konusu açıklamayı Çarşamba günü Shanghai İşbirliği Örgütü Üye Devletlerinin Hükümet Başkanları Konseyi'nin 23. Toplantısı sırasında Rusya Başbakanı Mihail Mişustin ile gerçekleştirdiği görüşmede yaptı. Li, ekonomi, ticaret ve enerji gibi geleneksel alanlarda Rusya'yla işbirliğini daha fazla derinleştirmeye, dijital ekonomi gibi yükselen alanlarda işbirliğini desteklemeye ve daha tatbiki sonuçlar elde etmek için iki ülke arasında sanayi ve tedarik zincirlerindeki koordinasyon seviyesini sürekli artırmaya istekli olduklarını vurguladı.

İçinde bulunduğumuz yılın Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ve ikili diplomatik ilişkilerin kurulmasının 75. yıldönümü olduğunu hatırlatan Mişustin ise, yeni dönem için Rusya-Çin kapsamlı stratejik koordinasyon ortaklığının, eşi görülmemiş bir seviyeye çıktığını söyledi. Mişustin, iki tarafın ikili ilişkilerin sürdürülebilir ve derinlemesine gelişimini teşvik etmek üzere Birleşmiş Milletler, Shanghai İşbirliği Örgütü, BRICS ve diğer çerçevelerde yakın iletişim ve koordinasyonu sürdürmesi gerektiğini sözlerine ekledi.