DALİAN, 25 Haziran (Xinhua) -- Çin Başbakanı Li Qiang, dünya ülkelerine açık görüşlü olma, karşılıklı fayda sağlayan işbirliklerini geliştirme ve ekonomik büyüme için yeni ufukları ortaklaşa arama çağrısında bulundu. Li, Salı günü Çin'in kuzeydoğusundaki Liaoning eyaletinin Dalian kentinde Dünya Ekonomik Forumu Yönetim Kurulu Başkanı Klaus Schwab ile görüşmesinde söz konusu açıklamayı yaptı.

Başbakan, küresel ekonomik toparlanmadaki mevcut durgunluk karşısında büyümeye yönelik yeni itici güçler bulmanın kritik önem taşıdığını söyledi. Geleceğin endüstrisinin, küresel ekonomik büyümeyi artıran en etkin güç olacağını belirten Li, yapay zeka, biyoteknoloji ve yeşil enerji gibi alanların temsil ettiği teknolojik atılımların, yüksek büyüme oranına sahip yeni yollar ve iş biçimleri geliştireceğini ifade etti.
Li, Çin'in "yapay zeka+" eylem planını hayata geçirme önerisinin, yapay zekanın kapsamlı şekilde güçlendirilmesi yoluyla ekonomik kalkınmaya daha güçlü bir ivme kazandıracağını belirtti.

Xi: Çin ve Rusya ikili ilişkilerin benzersiz değerini muhafaza etmeli Xi: Çin ve Rusya ikili ilişkilerin benzersiz değerini muhafaza etmeli

Schwab ise karmaşık mevcut uluslararası durumda uluslararası işbirliğini güçlendirmenin her zamankinden daha gerekli olduğunu vurguladı. Yetkili, dünya ekonomisinin istikrarlı ve sağlıklı gelişimi, ayrıca küresel zorluklara ortaklaşa müdahale etmek için Dünya Ekonomik Forumu'nun Çin ile yakın işbirliğini sürdürmeye kararlı olduğunu söyledi.

Editör: Şeymanur Erbay