Çin Başbakanı Li Qiang, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki ekonomik ve ticari işbirliğinin her iki ülkeden girişimcilerin ortak çabalarıyla gelişmeye devam edeceğine olan inancını dile getirerek, daha fazla BAE şirketini Çin'de yatırım yapmaya davet etti.

DUBAİ, 13 Eylül (Xinhua) -- Çin Başbakanı Li Qiang, Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) gerçekleştirdiği resmi ziyaret çerçevesinde Dubai kentinde düzenlenen BAE-Çin İş Forumu'na hitap etti. Li Perşembe günü yaptığı konuşmasında Çin ve BAE işletmelerinin, iki ülkenin sürekli ve kararlı çabalarıyla oluşturulan yeni işbirliği fırsatlarını değerlendirmelerini istedi.

Çin-BAE ilişkilerinin tarihi bir dönemeçte olduğuna, ekonomik ve ticari işbirliğinin geliştirilmesi açısından ise kritik bir noktada bulunulduğuna işaret eden Li, iki ülkenin iş sektörlerinin bu büyük trendi yakalayarak işbirliği için yeni fırsatlar yaratması temennisinde bulundu.

İlk olarak Çin ve BAE işletmelerini yüksek kaliteli Kuşak ve Yol işbirliğinin sunduğu yeni fırsatları değerlendirmeye çağıran Li, iki ülkenin aralarındaki işbirliğini ikili ilişkilere dayandırması, ortaklıkları keşfetmek ve pazarları genişletmek için ise aynı zamanda küresel bir bakış açısına sahip olunması gerektiğini ifade etti.

Li, iki ülkenin küresel sanayi ve tedarik zincirlerine olan entegrasyonlarını artırmaları için bağlantılılık, altyapı geliştirme ve finansman gibi alanlarda işbirliğini derinleştirmeleri beklentisini dile getirdi.

Li ikinci olarak ise Çin ve BAE'den kalkınma stratejilerinin birbirine yaklaştırılmasıyla ortaya çıkan yeni fırsatları değerlendirmelerini istedi. Li, iki ülkenin stratejik önceliklerinin kesiştiği noktalarda daha fazla ortak ilgi alanı ve işbirliği fırsatı belirlemesi ve ticaret, yeni enerji, turizm ve diğer sektörlerde işbirliğini artırması gerektiğini kaydetti.

Li üçüncü olarak her iki ülkeyi teknolojik ve endüstriyel inovasyonda ortaya çıkan fırsatları birlikte değerlendirmeye, inovasyonu itici bir güç olarak kullanmaya, imalat, dijital ekonomi ve yapay zeka gibi en yeni alanlarda işbirliğini geliştirmeye ve gelecekteki kalkınma fırsatlarını yakalamak için birlikte çalışmaya çağırdı.

İki ülke arasındaki ekonomik ve ticari işbirliğinin her iki ülkeden girişimcilerin ortak çabalarıyla gelişmeye devam edeceğine ve her iki ülkenin kalkınma ve refahını daha da artıracağına olan inancını dile getiren Li, daha fazla BAE şirketini Çin'de yatırım yapmaya davet etti.

Foruma Çin ve BAE hükümetleri, ticaret odaları ve işletmelerinden 200'ün üzerinde temsilci katıldı.

Çin: ABD'nin Gazze'deki askeri operasyonları durdurması için İsrail'e baskı yapmasını istiyoruz Çin: ABD'nin Gazze'deki askeri operasyonları durdurması için İsrail'e baskı yapmasını istiyoruz

Çin'in kalkınma dinamizmi ile pazar potansiyelinden övgüyle bahseden BAE iş dünyası temsilcileri, karşılıklı fayda ve kazan-kazan sonuçları elde etmek üzere Kuşak ve Yol işbirliği çerçevesinde Çin'deki yatırımlarını artırmak ve altyapı, teknolojik inovasyon ve enerji gibi alanlarda işbirliğini güçlendirmek istediklerini ifade etti.
 

Kaynak: rss