Çin, sürdürülebilir uçak yakıtı pilot programı başlattı Çin, sürdürülebilir uçak yakıtı pilot programı başlattı

XİAMEN, 9 Eylül (Xinhua) -- Çin Başbakan Yardımcısı He Lifeng yabancı sermayeli işletmelere Çin'in yüksek kaliteli kalkınmasına katılma ve Çin'in modernleşme davasında daha fazla iş fırsatları kovalama çağrısı yaptı. Aynı zamanda Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Büro üyesi olan He söz konusu ifadeleri Pazar günü Çin'in doğusundaki Fujian eyaletinin Xiamen kentinde düzenlenen 24. Çin Uluslararası Yatırım ve Ticaret Fuarı'nın açılış törenindeki konuşmasında kullandı.

İki yönlü yatırım yoluyla açık işbirliğini teşvik etmede önemli bir platform olan fuarın daha uluslararası ve uzman hale geldiğini kaydeden He, fuarın gelişiminin, Çin'in dış dünyaya daha fazla açılmaya yönelik devam eden çabalarını belirgin şekilde gösterdiğini belirtti. He Çin'in modernleşmesinde yeni koridorlar açmak üzere temel ulusal politikası olan dış dünyaya açılmaya bağlılığını sürdüreceğini, uluslararası işbirliğini genişletirken dışa açılma yeteneğini güçlendireceğini ve açık ekonominin bir üst seviyedeki yeni sistemini inşa edeceğini söyledi.

Çin'in yüksek kaliteli kalkınmasını teşvik ettiğini, kaliteli yeni üretici güçlerin gelişimini hızlandırdığını, inovasyon odaklı kalkınma stratejisini daha fazla uyguladığını, inovasyonu çok yönlü şekilde desteklediğini ve üst düzey dışa açılmayı ileriye taşıdığını vurgulayan He, bu çabaların yabancı şirketler için daha geniş bir piyasa alanı ve daha iyi bir iş ortamı yaratacağını sözlerine ekledi. He, yabancı sermayeli şirketlerin, Çin'in yüksek kaliteli kalkınmasına katılma konusunda iyi uygulayıcılar, Çin'le diğer ülkeler arasındaki dostane işbirliğinin derinleştirilmesinin destekleyicileri ve Çin'in reform ve dünyaya açılması hakkındaki doğru söylemlerin oluşturulmasının destekleyicileri olarak hareket ederek Çin'in modernleşme davasında daha fazla iş fırsatları araması ve daha iyi gelişim yakalaması temennisini dile getirdi.

Kaynak: rss