Çin Uluslararası Hizmet Ticareti Fuarı'nda yeşil ve düşük karbonlu ürünler dikkat çekiyor Çin Uluslararası Hizmet Ticareti Fuarı'nda yeşil ve düşük karbonlu ürünler dikkat çekiyor

CHANGCHUN, 13 Ağustos (Xinhua) -- Çin Başbakan Yardımcısı Liu Guozhong son dönemdeki sağanak yağış ve sellerin tarımsal üretime verdiği zararın azaltılması ve bu sonbaharda ve içinde bulunduğumuz yıl boyunca bereketli bir hasadın güvence altına alınması için çaba gösterilmesi çağrısı yaptı. Aynı zamanda Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Büro üyesi olan Liu söz konusu açıklamayı Cumartesi ile Pazartesi günleri arasında Çin'in kuzeydoğusundaki Liaoning ve Jilin eyaletlerine düzenlediği inceleme ve araştırma gezisi sırasında yaptı. Liu biriken suyun tahliye edilmesi, etkilenen ürünlerin eski haline döndürülmesinin teşvik edilmesi ve ürünlerin yok olduğu alanlarda yeniden ekim yapılmasında çiftçilere kılavuzluk sağlanması gerektiğini belirtti.

Liu tarım sektörünün afet önleme ve azaltma kapasitesinin iyileştirilmesi ve tarımsal üretimin eski haline döndürülmesine yönelik mali desteklerin artırılması için çaba gösterilmesi çağrısı da yaptı. Çin Başbakan Yardımcısı, sellerden etkilenmeyen tarım arazilerinde üretimi artıracak ve bereketli bir sonbahar hasadının temelini daha da sağlamlaştıracak adımların atılması gerektiğini vurguladı. Liu sel durumunun karmaşıklık ve ciddiyetini koruduğu Çin'in kuzeydoğusundaki bölgelerdeki önde gelen su koruma projelerinde de incelemelerde bulundu. Liu bu projelerde yağış durumlarına yönelik izleme ve erken uyarı sistemlerinin güçlendirilmesi ve su ve kuraklık afetlerine yönelik savunma kabiliyetlerinin artırılması çağrısında bulundu.

Kaynak: rss