BEİJİNG, 7 Eylül (Xinhua) -- Çin Başbakan Yardımcısı Ding Xuexiang, eğitim alanında işbirliğini ve kültürel etkileşimi ilerletmek için Afrika ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) ile el ele vermeye hazır olduklarını söyledi. Aynı zamanda Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Daimi Komitesi Üyesi olan Ding söz konusu açıklamayı Cuma günü Beijing'de düzenlenen eğitim ve kültürel mirasın korunması konulu Çin-Afrika-UNESCO diyalog toplantısının açılış töreninde yaptı.

Fransız Schneider Electric, Shanghai'daki Ar-Ge üssünü genişletti Fransız Schneider Electric, Shanghai'daki Ar-Ge üssünü genişletti

Ding, dijital eğitim alanında etkileşim ve işbirliğini ilerletmek, gençlerin istihdam ve girişimciliğini güçlendirmek ve kültürel mirasın korunmasını arttırmak için ortak çaba sarf edileceğini ifade etti. Ding, Afrika'nın kültürel mirasını koruma kapasitesini arttırmayı amaçlayan miras koruma vakıf fonu kurmak üzere UNESCO ile işbirliği yapacaklarını belirtti. Açılış töreninde aralarında Çin ve Afrika ülkelerinden hükümet yetkililerinin de bulunduğu yaklaşık 460 katılımcı yer aldı.

Kaynak: rss