BEİJİNG, 26 Ağustos (Xinhua) -- Çin Başbakanı Li Qiang, robot sektörünün daha yakın bir küresel işbirliği yoluyla ileriye taşınması için teknik inovasyona yönelik açık bir ortamın geliştirilmesi ve Çin'e yatırımda bulunacak firma ve araştırma kurumlarının desteklenmesi gerektiğini söyledi. Li söz konusu açıklamayı Pazar günü Beijing'de düzenlenen 2024 Dünya Robot Fuarı'na gerçekleştirdiği saha araştırma gezisi sırasında yaptı. Başbakan, endüstriyel etkileşime yönelik işbirliği platformları kurup bu platformlardan iyi şekilde yararlanmanın, sanayi ve tedarik zincirlerinin istikrar ve sorunsuz işleyişini sürdürmenin ve tüm dünyadaki robot sektörünün teknik inovasyonunu kolaylaştırmanın gerekli olduğunu belirtti. Fuarın sergi salonunu gezen Li, sergilenen bazı robotların performans, teknolojik avantaj ve uygulanma alanları hakkında bilgi aldı. Fuar Çarşamba günü başlayan beş günlük Dünya Robot Konferansı kapsamında "Ortak Akıllı Gelecek İçin Kaliteli Yeni Üretici Güçlerin Ortaklaşa Geliştirilmesi" temasıyla düzenlendi.

Li, yeni büyüme motorları geliştirmek ve halkın refahını sürekli artırmak için teknik inovasyon ve endüstriyel gelişmeyi destekleme çalışmalarının güçlendirilmesi çağrısı yaptı. Robotların "teknik inovasyon ve üst düzey imalat gücü için önemli bir ölçüt olduğunu" kaydeden Li, bu inovasyonun endüstriyel güncellemeyi, tüketimi bir üst seviyeye çıkaran talebi ve dünyaya liderlik yapan endüstriyel sınır noktaları hedeflemesi gerektiğini ifade etti. Li, Çin'in süper büyük bir yurtiçi piyasadan çok miktardaki inovasyon senaryolarına uzanan avantajlarının iyi şekilde kullanılması ve imalat, tarım ve hizmetler gibi sektörlerdeki robot temelli teknolojik inovasyon uygulamalarının hızlandırılması gerektiğini dile getirdi. Li, robot sektörünü güçlendirmek için daha fazla girişim sermayesi yatırımının teşvik edilmesi, niş bir piyasada uzmanlaşan ve en yeni teknolojilerden yararlanan daha fazla "unicorn" işletme ve daha fazla "küçük dev" firmanın geliştirilmesi ve uzmanlık ve avantajlara sahip endüstriyel kümelerin desteklenmesi gerektiğini de vurguladı. 

Çin'in kuzeyinde tuz hasadı çalışmaları havadan görüntülendi Çin'in kuzeyinde tuz hasadı çalışmaları havadan görüntülendi

Kaynak: rss