Çin Halk Bankası (PBOC), bu hamlenin bitcoin ve diğer sanal para birimlerinin ticaretini ve spekülasyonunu engellemeyi, kişilerin mülkiyetini güvence altına almayı ve finansal güvenlik ile istikrarı korumayı amaçladığını bildirdi. PBOC, sanal para birimi spekülasyonunun normal ekonomik ve mali düzeni bozduğunu, yasadışı sınır ötesi varlık transferi ve kara para aklama gibi hukuka aykırı ve suç teşkil eden faaliyetlere dair riskleri artırdığını ve kişilerin mülkiyet güvenliğini ciddi şekilde ihlal ettiğini kaydetti.

PBOC, bankaların ve banka dışı ödeme platformlarının mevzuatın öngördüğü düzenleyici gereksinimleri sıkı bir şekilde takip etmesi, müşteri tanımlama konusundaki yükümlülüklerini yerine getirmesi ve sanal para birimiyle ilgili hesap açma, kayıt, alım satım, takas faaliyetleri gibi ürün veya hizmetleri sağlamaması gerektiğini vurguladı.

PBOC ayrıca, finansal kurumları sanal para borsaları ile tezgah üstü satıcıların hesaplarını inceleyip saptamaya ve sanal para ticaretine yönelik ödeme kanallarını derhal kesmeye çağırdı. Merkez Bankası, yaptığı açıklamada finansal kurumların sanal para spekülasyonunun işlem özelliklerini analiz etmesi, teknolojik girdiyi artırması ve anormal işlemlerin izlenmesine yönelik modelleri geliştirmesi gerektiğini kaydetti.

Mevzuat görüşmeleri, Çin Sanayi ve Ticaret Bankası, Çin Ziraat Bankası, Çin İnşaat Bankası, Çin Posta Tasarruf Bankası, Industrial Bank Limited Şirketi, Alipay (Çin) Network Teknoloji Limited Şirketi ve diğer finansal kurumlarla gerçekleştirildi. Finansal kurumlar, sanal para birimiyle ilgili ticari faaliyetlerde bulunmayacaklarını, bu faaliyetlere katılmayacaklarını ve PBOC'nin şart koştuğu şekilde sanal para birimi spekülasyonları için ödeme kanallarını kararlı bir şekilde kesmek adına katı önlemler alacaklarını ifade etti.

Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz

Editör: İRFAN KARSLI