Çin

Çin, Bangladeş'teki sel bölgelerine yardımda bulundu

Abone Ol

DAKKA, 26 Ağustos (Xinhua) -- Bangladeş'teki Çin Büyükelçiliği, sel felaketinin yol açtığı büyük zorluklar nedeniyle ülkenin selden en çok etkilenen Feni bölgesine hazır yiyecek, içme suyu ve temel yaşam malzemesi temin etti. Pazar günü ilk partisi temin edilen malzemelerden 2.000 kişi faydalanacak. Yardımlar önümüzdeki hafta da devam edecek ve toplamda 6.000 kişiye gıda ve malzeme yardımı yapılacak. Büyükelçilik, 1.300 haneye (yaklaşık 5.200 kişi) evlerini yeniden inşa etmelerine destek olmak amacıyla gıda paketleri ve diğer malzemeleri dağıtmayı planlıyor. Yardım projesinin toplam değeri ise 6 milyon Bangladeş takası. Büyükelçilik Danışmanı Liu Yuyin, yardım etkinliğinde yaptığı konuşmada, "Bangladeş'in yaşadığı ani sel felaketi nedeniyle Çin halkı, hayatını kaybedenler için derin taziyelerini iletiyor. Bu zor dönemi Bangladeş halkının en kısa sürede atlatabilmesi için elimizden gelen yardımı sunmayı umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Bangladeş'in Feni kentinde sular altında kalan bir yolda ilerlemeye çalışan insanlar, 24 Ağustos 2024.  (Fotoğraf: Xinhua)

Liu, Çin Kızılhaç Derneği'nin de Bangladeş Kızılay Derneği'ne acil insani yardım amacıyla 100.000 ABD doları vereceğini duyurdu. Ayrıca, Çin Büyükelçiliği de Başdanışman Yardım ve Refah Fonu'na 20.000 ABD doları tutarında yardımda bulunacak. Liu, "Geçici hükümetin ve Bangladeş halkının ortak çabalarıyla ülkenin mevcut zorlukların üstesinden geleceğinden ve daha iyi bir ülke inşa edeceğinden eminiz" ifadelerini kullandı. Yetkililer Pazartesi günü yaptıkları açıklamada, Bangladeş'in son yılların en kötü sel felaketini yaşadığını belirtti. Sellerde ölenlerin sayısı 23'e yükselirken, ülkenin 64 bölgesinden 11'inde meydana gelen sellerden yaklaşık 6 milyon kişi etkilendi.