Yurt

Çin, bambu endüstrisinin gelişimini hızlandıracak

BEİJİNG, 8 Aralık (Xinhua) Çin; bambu ormanı alanı, bambu toplama, bambu ürünlerinin kalitesi, kârı ve ihracatı açısından dünyanın ilk sıralarında yer alıyor. Çin Ulusal Orman...

Abone Ol

BEİJİNG, 8 Aralık (Xinhua) Çin; bambu ormanı alanı, bambu toplama, bambu ürünlerinin kalitesi, kârı ve ihracatı açısından dünyanın ilk sıralarında yer alıyor. Çin Ulusal Ormancılık ve Çayır İdaresi'nin, bambu endüstrisinin gelişiminin hızlandırılmasıyla ilgili yayımladığı bir belgeye göre, Çin'in bambu endüstrisinin toplam üretim değeri 2025 yılına kadar 700 milyar yuanı, 2035'e kadar ise 1 trilyon yuanı aşacak. Çin, yüksek kaliteli bambu ormanı kaynaklarını koruyacak, yetiştirecek ve modern bir bambu sanayi sisteminin yanı sıra güzel bir kırsal bambu manzarası oluşturacak.

Çin'in güneybatısındaki Guizhou eyaletinde yer alan Chishui şehrindeki dağda köylüler bambu kesiyor, 23 Ocak 2021. (Fotoğraf: Wang Changyu/Xinhua)
Çin'in kuzeybatısında yer alan Shaanxi eyaletindeki Qinling dev panda üreme araştırma merkezinde bir dev panda bambu yiyor, 3 Aralık 2019. (Fotoğraf: Zhang Bowen/Xinhua)
Çin'in güneybatısındaki Guizhou eyaletinde yer alan Chishui şehrindeki bir bambu dokuma atölyesinde bir bambu dokuma sanatçısı meyve sepeti yapıyor, 19 Mart 2020. (Fotoğraf: Wang Changyu/Xinhua)