Sağlık

Çin, Bahar Festivali'ndeki seyahat yoğunluğu sırasında Kovid-19 kontrolünü sağlayacak

BEİJİNG, 30 Aralık (Xinhua) -- Toplantıda, Ocak ayının ortasında başlayıp Şubat ayının sonlarına kadar sürecek seyahat döneminde Kovid-19 risk seviyelerine dayalı bir düzen iç...

Abone Ol

BEİJİNG, 30 Aralık (Xinhua) -- Toplantıda, Ocak ayının ortasında başlayıp Şubat ayının sonlarına kadar sürecek seyahat döneminde Kovid-19 risk seviyelerine dayalı bir düzen içinde seyahat edilmesini garanti edecek önlemlerin alınması istendi. Kamuya açık alanların sterilizasyonu, vücut ısısı kontrolleri ve maske takılması şartlarının yerine getirilmesi gerektiği belirtilen toplantıda temel ihtiyaç maddelerinin nakliyesinin ve güvenli seyahatin de garanti edilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Toplantıda kişisel gelir vergisi ödeyenlerin mali yüklerinin hafifletilmesi, üç tercihli politikanın 2022 sonuna veya 2023 sonuna kadar uzatılması karara bağlandı. Bu uzatmaların, vergi ödemelerini yılda toplam 110 milyar yuan (yaklaşık 17,3 milyar ABD doları) azaltması bekleniyor. Çarşamba günkü toplantıda, eğitimde eşitliğin sağlanması açısından, verilen ücretin yükseltilmesi de dahil çeşitli önlemler alınarak kırsal kesimde çalışan öğretmenlerin sayısının artırılması çağrısında bulunuldu.

Kırsal kesimde çalışan öğretmenlere uzun vadeli konut sağlanması, eğitim ve akademik eğitim imkanlarının artırılması ve ayrıca başarılarıyla öne çıkan öğretmenlerin dönüşümlü olarak kırsal bölgelerdeki okullarda çalışmaya teşvik edilmesi için de çaba sarf edilmesi gerektiği kaydedildi. Toplantıda ayrıca göçmen işçilerin çocuklarına eşit eğitim imkanı sağlanması ve yaşadıkları şehirlerde liseye giriş sınavına girmelerinin kolaylaştırılması yönünde somut adımlar atılması istendi.