Çin'de düzenlenecek 3. Küresel Dijital Ticaret Fuarı'nda 400'den fazla yeni ürün ve teknoloji tanıtılacak Çin'de düzenlenecek 3. Küresel Dijital Ticaret Fuarı'nda 400'den fazla yeni ürün ve teknoloji tanıtılacak

SHENZHEN, 25 Ağustos (Xinhua) -- Çin'in güneyinde bir ekonomi merkezi konumundaki Shenzhen kentinde, Çin-Avrupa yük treni seferlerinin başladığı Ağustos 2020'den bu yana 516 sefer gerçekleşti. Yük trenleri bu dönemde 10,8 milyar yuan (yaklaşık 1,5 milyar ABD doları) değerinde 361.100 ton ihracat malı taşıdı. Shenzhen gümrüğünden Perşembe günü yapılan açıklamada, üç yıl önce başlayan hizmet kapsamında Almanya, Fransa, İtalya ve Belarus dahil olmak üzere 41 ülkeye ulaşıldığı ve 4.000'i aşkın işletmeden kargo taşındığı belirtildi.

Shenzhen'den Almanya'nın Duisburg kentine yük treniyle 16 günde ulaşabilen kargo hizmeti, denizyoluna kıyasla yaklaşık 15 gün daha hızlı olma özelliğini taşıyor. Shenzhen'de son yıllarda Çin-Avrupa yük trenlerinin ihracat yapısı sürekli olarak optimize edildi. Ev aletleri, giyim, ayakkabı ve şapka gibi geleneksel ürünlerin ihracatındaki yüksek artışın yanı sıra elektronik ekipman, makine ve teçhizat, yeni enerjili araçlar ve yakıtlı araçlar gibi yüksek katma değerli ürünlerin ihracatı da önemli bir büyüme eğilimi sergiledi.

Editör: Şeymanur Erbay