Dünya

Çin-Avrupa yük treni seferleri rekor sayıya ulaştı

Çin Demiryolları Hohhot Grubu'nun açıklamasına göre, gardan geçen tren sayısı bir önceki yıla göre yüzde 53,3 artarak 2.379'a ulaşırken, taşınan yük miktarı ise bir önceki yıl...

Abone Ol

Çin Demiryolları Hohhot Grubu'nun açıklamasına göre, gardan geçen tren sayısı bir önceki yıla göre yüzde 53,3 artarak 2.379'a ulaşırken, taşınan yük miktarı ise bir önceki yıla göre yüzde 32 yükseldi ve 355.193 TEU olarak gerçekleşti. Garda elleçlenen trenlerden 1.232'si ülkeye giriş yapan trenler olurken bu sayı bir önceki yıla göre yüzde 49 arttı. Ülkeden çıkış yapan tren sayısı ise, bir önceki yıla göre yüzde 58,2 artışla, 1.147 olarak kayıtlara geçti.

Erenhot'tan geçen yük trenlerinin taşıdığı ihraç ve ithal ürünler arasında kereste, otomotiv parçaları, tekstil ürünleri, cam eşya ve diğerleri bulunuyor. Uzmanlar, Kovid-19 nedeniyle bazı uluslararası uçuşların durdurulmasına ve bazı yük gemilerinin limanlara girişine izin verilmemesine rağmen, Çin'den Avrupa'ya kıtalararası güzergahlarda tren seferlerinin sürmesinin uluslararası tedarik zincirinde istikrarın sağlanmasına önemli bir destek sağladığını söylüyor.

Çin'in kuzeyindeki İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nde yer alan ve uluslararası yük taşımacılığının önemli bir kanalı olan Erenhot Garı'ndan 43 adet Çin-Avrupa yük treni güzergahı geçiyor.