Dünya

Çin-Avrupa yük treni, Noel'deki ihracatın sorunsuz geçmesine yardım ediyor

Shenzhen Gümrüğü Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Çin'in güneyindeki Shenzhen kentinden 5 Kasım'da yola çıkan 20 milyon yuan (yaklaşık 3,1 milyon ABD doları) değerinde 50 TE...

Abone Ol

Shenzhen Gümrüğü Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Çin'in güneyindeki Shenzhen kentinden 5 Kasım'da yola çıkan 20 milyon yuan (yaklaşık 3,1 milyon ABD doları) değerinde 50 TEU (20 feet'lik konteyneri ifade ediyor) yük kapasiteye sahip trenin, yaklaşık 16 gün sonra Avrupa'ya varmasının beklendiğini bildirdi. Ağırlıklı olarak Guangdong ve Fujian eyaletlerinde üretilen giyim, ayakkabı, fitness ekipmanı, elektrikli şömine, LED aydınlatma ve otomobil parçaları gibi ihracat ürünleri, Avrupa'da Noel alışverişi sezonunda oldukça talep görüyor.

Guangdong-Hong Kong-Makao Büyük Körfez Bölgesi ve çevre kentlerdeki sınır ötesi e-ticaret şirketlerinin acil ihtiyaçlarını karşılamak için özel kargo hizmeti başlatıldı. "Eylül ve Ekim ayları, Noel siparişlerinin sevkıyatı için en hareketli sezon. Ancak, Kovid-19 pandemisi nedeniyle bu yıl deniz ve kara taşımacılığında kapasite kısıtlamaları yaşandı" diyen Shenzhen Huashang Uluslararası Tedarik Zinciri Hizmeti Limited Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Wang Ping, tren hizmeti olmadan, üreticilerin daha pahalı olan hava taşımacılığını seçmek zorunda kalabileceklerini belirtti.

Tren seferlerinin, deniz yoluna kıyasla taşıma maliyetini yüzde 30 oranında düşürebildiğini ve hava taşımacılığı maliyetinin yalnızca yüzde 20'sine mal olacağını belirten Wang, hizmetin "vakitli" şekilde düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 2020 yılının Ağustos ayında hizmete giren 13.438 kilometre uzunluğundaki Shenzhen-Duisburg hattı, en uzun Çin-Avrupa yük treni seferleri arasında yer alıyor. Ekim ayı sonuna kadar 131 sefer düzenlenen hatta, 3,4 milyar yuanın üzerinde değere sahip 81.400 ton yük taşındı.

Çin Devlet Demiryolu Grup Limited Şirketi'nin verilerine göre, Çin-Avrupa yük treni seferleri, 2021 yılının başından bu yana güçlü bir büyüme ivmesi sergilerken, toplam sefer sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32 artışla Ağustos sonu itibariyle 10.030'a ulaştı. Yük trenleri bu dönemde, 2020 yılının aynı dönemine kıyasla yüzde 40'lık artışla yaklaşık 964.000 TEU'luk (20 feet'lik konteyneri ifade ediyor) mal taşıdı. 73 güzergahta çalışan Çin-Avrupa yük trenleri, 23 Avrupa ülkesinde 170'den fazla kente mal taşıdı. Tren hizmetleri aynı zamanda, Kuşak ve Yol İnisiyatifi çerçevesindeki ülke ve bölgelerde ekonomik ve sosyal kalkınma için ulaşım desteği sağladı.