Dünya

Çin-Avrupa yük treni hizmeti 40.000'in üzerinde sefer gerçekleştirdi

Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nin gelişiminin ilerletilmesine yönelik kurulan idare ofisinin çalışma toplantısına göre, ilk Çin-Avrupa yük treninin Çin'in güneybatısındaki Chongqin...

Abone Ol

Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nin gelişiminin ilerletilmesine yönelik kurulan idare ofisinin çalışma toplantısına göre, ilk Çin-Avrupa yük treninin Çin'in güneybatısındaki Chongqing belediyesinden ayrıldığı Mart 2011'den bu yana, yük treni hizmeti 22 Avrupa ülkesinde 160'ın üzerinde kente ulaştı.

Söz konusu uluslararası demiryolu hatları, Çin ile Kuşak ve Yol İnisiyatifi'ne katılan ülkeler arasında ticaretin artırılması kapsamında söz konusu inisiyatifin önemli bir parçası olarak görülüyor. Yük treni hizmeti, Kovid-19 pandemisinin deniz ve hava yolu ulaşımını engellemesiyle, güvenlik, istikrar ve etkinliği sayesinde küresel lojistik alanında güvenilir bir seçenek olarak ön plana çıktı.

Ofisin verdiği bilgilere göre bu hatlar kullanılarak pandemiyle mücadele için yaklaşık 94.000 ton malzeme gönderildi ve böylelikle küresel sanayi ve tedarik zincirlerinin istikrara kavuşmasına destek olundu. Toplantıda uluslararası işbirliğinin güçlendirilmesine vurgu yapılarak ulaşım kapasitesinin artırılması ve ulaşım etkinliğinin geliştirilmesine yönelik ek çaba gösterilmesi çağrısı yapıldı. Verilere göre trenler geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 50'lik artışla 12.406 sefer yaptı.