Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu

NFGA yetkilisi Zhang Zhizhong bu açıklamayı, Dünya Fil Günü'nü kutlamak ve Asya fillerinin daha fazla korunması çağrısı yapmak üzere Çin'in güneybatısında yer alan Yunnan eyaletinin Mojiang ilçesinde düzenlenen bir etkinlik sırasında yaptı. Zhang, Çin'in Asya fillerinin yaşam alanlarının korunması ve eski haline getirilmesi çalışmalarını artıracağını ve köylülerin vahşi hayat kaynaklı zararlarını tazmin ederek ve bir uyarı sistemi kurarak insanlarla filler arasındaki çatışmayı yatıştıracağını söyledi.

Zhang, ülkenin ayrıca yapay üremeye yönelik stabil bir gen havuzu kurup Asya fillerinin korunmasının artırmak için uluslararası işbirliği ve değişimlerde bulunacağını sözlerine ekledi. Asya filleri, Çin'de birinci sınıf devlet koruması altında bulunuyor. Şu anda Yunnan'da 300 vahşi Asya fili bulunuyor ve popülasyonları sürekli artıyor. Dünya Fil Günü her yıl 12 Ağustos'ta kutlanıyor.

Editör: İRFAN KARSLI