BEİJİNG, 10 Mart (Xinhua) -- Çarşamba günü 13. Ulusal Halk Kongresi'nin beşinci oturumu sırasında basına konuşan sözcü, Halk Kurtuluş Ordusu'nun ilgili tatbikatları ve eğitim faaliyetlerinin hedefnin Taiwan'daki soydaşlarımız değil, "Taiwan'ın bağımsızlığını" amaçlayan ayrılıkçı faaliyetler ile dış güçlerin müdahalesi olduğunu belirtti.

Çin Sahil Güvenliği: Çin'e ait Ren'ai Jiao sularındaki Filipin ikmal misyonunu baştan sonra takip ettik Çin Sahil Güvenliği: Çin'e ait Ren'ai Jiao sularındaki Filipin ikmal misyonunu baştan sonra takip ettik

Wu, Taiwan'daki Demokratik İlerleme Partisi yönetiminin ayrılıkçı faaliyetlerinin ve dış güçlerle gizli anlaşmalarının Taiwan Boğazı'ndaki mevcut gerilim ve rahatsızlığın temel nedeni olduğunu ifade etti.

Wu, Taiwan sorununun, Çin'in bir iç meselesi olduğunu ve bu konuda hiçbir dış müdahaleye tahammül edilmeyeceğini de sözlerine ekledi.

Wu, "ABD ve Japonya, Taiwan konusunda ne kadar sorun yaratırsa, ulusal egemenliği ve toprak bütünlüğünü korumak için o kadar sert adımlar atacağız" uyarısında bulundu.

Editör: İRFAN KARSLI