Henan eyaletinden gelen insanlara destek amacıyla kurulan bir dernek olan Henan Chinese Associates U.S.A. Inc.'in başkanı Frank Zhang, New York'taki çeşitli kuruluşlardan şimdiye dek yaklaşık 500 bin ABD doları tutarında bağış toplandığını söyledi.

Çok sayıda Çin asıllı Amerikalı grubun katılımıyla Henan'a afet yardımı için para toplamakla ilgili konularla ilgilenmek üzere bir görev gücü kuruldu. Zhang Cumartesi günü Xinhua'ya verdiği demeçte, sadece söz konusu görev gücünün bu hafta sonuna kadar 200 bin dolar yardım toplamasının beklendiğini söyledi. Zhang'a göre Kovid-19 pandemisinin zirveye çıktığı dönemde Çin asıllı Amerikalılara dağıtılmak üzere Henan'dan New York'a 200 binden fazla maske gönderilmişti.

Zhang, "Zorluklarla karşılaştığımızda Henan'dan yardım almıştık. Şimdi bizim öne atılıp Henan'daki afet yardım çalışmalarına katkı sağlamamız gerekiyor" diye ekledi. Henan'da son zamanlardaki şiddetli yağışlar ve sellerden 9,3 milyondan fazla kişi olumsuz etkilendi. Eyalette yaşayan 1,1 milyondan fazla kişi güvenli bölgelere yerleştirildi.

Afganistan'ı vuran depremin izleri Afganistan'ı vuran depremin izleri

Editör: İRFAN KARSLI