Alman Ekonomi Bakanı'ndan, Çin yapımı elektrikli araçlara yönelik gümrük vergileri konusunda siyasi çözüm çağrısı Alman Ekonomi Bakanı'ndan, Çin yapımı elektrikli araçlara yönelik gümrük vergileri konusunda siyasi çözüm çağrısı

NANNİNG, 18 Eylül (Xinhua) -- 20. Çin-ASEAN Fuarı Cumartesi günü Çin'in güneyindeki Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nin merkezi Nanning'de yaklaşık 2.000 firmanın katılımıyla açıldı.  Katılım rakamı, 1.653 işletmenin katıldığı geçen yılki fuara göre yüzde 18,2'lik bir artışa işaret ediyor. Bu yıl Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nin (BRI) 10'uncu ve Çin-ASEAN Fuarı'nın 20'nci yıldönümü. Kuşak ve Yol İnisiyatifi geçtiğimiz on yıl içinde, ASEAN ülkelerinde altyapı konusunda büyük canlanmaya yol açarak Çin-Laos Demiryolu, Cakarta-Bandung Yüksek Hızlı Demiryolu ve Malezya'nın Kuantan Limanı gibi önemli projeleri hayata geçirdi. Fuara katılan yetkililer ve iş insanları Kuşak ve Yok İnisiyatifi projelerine, bölgede ticaret, yatırım ve işbirliğini kolaylaştırdığı ve pandemi sonrasında bölgenin ekonomik toparlanmasını hızlandırdığı için övgülerde bulundu.

Çin'in güneyindeki Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nin merkezi Nanning'de bulunan Nanning Uluslararası Konferans ve Fuar Merkezi'nde düzenlenen 20. Çin-ASEAN Fuarı'nın Kuşak ve Yol Uluslararası Pavyonu'nda yer alan Rusya standında ürün seçen insanlar, 17 Eylül 2023. (Fotoğraf: Zhang Ailin/Xinhua)

Çin'in güneyindeki Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nin merkezi Nanning'de bulunan Nanning Uluslararası Konferans ve Fuar Merkezi'nde düzenlenen 20. Çin-ASEAN Fuarı'nın Kuşak ve Yol Uluslararası Pavyonu'nda ürün seçen insanlar, 17 Eylül 2023. (Fotoğraf: Zhou Hua/Xinhua)

Çin'in güneyindeki Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nin merkezi Nanning'de bulunan Nanning Uluslararası Konferans ve Fuar Merkezi'nde düzenlenen 20. Çin-ASEAN Fuarı'nın Kuşak ve Yol Uluslararası Pavyonu'nu ziyaret eden insanlar, 17 Eylül 2023. (Fotoğraf: Huang Xiaobang/Xinhua)

Çin'in güneyindeki Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nin merkezi Nanning'de bulunan Nanning Uluslararası Konferans ve Fuar Merkezi'nde düzenlenen 20. Çin-ASEAN Fuarı'nın Kuşak ve Yol Uluslararası Pavyonu'nda yer alan Vietnam standının yanında performans sergileyen sanatçılar, 17 Eylül 2023. (Fotoğraf: Zhang Ailin/Xinhua)

Editör: Şeymanur Erbay