Dünya

Çin-ASEAN Expo Fuarı Eylül ayında çevrimiçi ve çevrimdışı olarak düzenlenecek

Bu yıl, Çin ile Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) arasındaki diyalog sürecinin 30. yıl dönümü kutlanıyor. Bu yılki fuar, on sekizincisi düzenlenecek etkinliğin platform...

Abone Ol

Bu yıl, Çin ile Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) arasındaki diyalog sürecinin 30. yıl dönümü kutlanıyor. Bu yılki fuar, on sekizincisi düzenlenecek etkinliğin platform işlevlerinin genişlemesine de yardımcı olacak. Fuar ayrıca, Bölgesel Kapsamlı Ekonomik

Ortaklık (RCEP) ile Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nin inşasına da hizmet edecek. Çin-ASEAN Fuarı Genel Sekreteri Wang Lei, fuarın 124 bin metrekarelik sergi alanına sahip olacağını duyurdu. Wang, bu yılki fuarda ekonomi ve ticaret, bilim ve teknoloji, dijital ekonomi ve sağlık alanlarında değişim faaliyetleri yürüteceğini ifade etti.

2020 yılında Çin ile ASEAN arasındaki ticaret faaliyeti, genel gidişatın tersine yüzde 6,7'lik artışla 684,6 milyar ABD dolarına ulaştı. Ticaret Bakanlığı yetkilisi Wei Yan, Çin-ASEAN ekonomik ve ticari işbirliğinin büyük potansiyeli ve güçlü direncini ortaya koyan ASEAN'ın, Çin'in en büyük ticaret ortağı olmaya devam ettiğini vurguladı.

Ticaret Bakanlığı'nın bir diğer yetkilisi Yang Zhuo, RCEP anlaşmasını geliştirme olanaklarına odaklanarak sağlık, yeni iş modelleri ve teknolojik inovasyon gibi alanlarda işbirliğinin genişlemesi ve derinleşmesi yönünde öneride bulundu. Yang'a göre, Çin ile ASEAN arasındaki iki yönlü toplam yatırım, 2020 yılında 22,31 milyar ABD dolarına ulaştı.