Pakistan'da çocuk felci aşılama ekibine saldırı: 6 yaralı Pakistan'da çocuk felci aşılama ekibine saldırı: 6 yaralı

BEİJİNG, 1 Aralık (Xinhua) Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi yetkilisi Xu Wenbo Salı günü yaptığı açıklamada, Çin ana karasında şimdiye kadar Kovid-19'un Omicron varyantına ilişkin bir vaka tespit edilmediğini söyledi. Xu Wenbo düzenlediği basın toplantısında, Salı günü itibarıyla Güney Afrika, İsrail, Belçika, İtalya, Avustralya, Kanada ve Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi gibi ülke ve bölgelerde Omicron varyantı vakalarının rapor edildiğini belirtti.

Çin Tıp Bilimleri Akademisi'nde uzman olan Qian Zhaohui ise, Güney Afrika'da bildirilen en son epidemiyolojik verilere göre Omicron varyantının çok hızlı yayıldığını vurguladı. Bununla birlikte, Qian, Omicron'un Delta'nın yerini alarak en yaygın varyant olup olmayacağını söylemek için henüz çok erken olduğunu belirterek, insanların bu yeni suşa gerçekten çok dikkat etmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Xu ise mevcut aşıların etkinliğinin etkilenip etkilenmeyeceğine ilişkin olarak, yeni varyantın mevcut aşıların sağladığı bağışıklıktan kurtulabilme yetisi hakkında daha fazla izleme ve araştırma yapılması gerektiğini söyledi. Xu'ya göre, bazı Çinli şirketler şimdiden Omicron'u hedef alan aşılar üzerinde erken aşama planları başlattı.

Editör: İRFAN KARSLI