Açıklamada, siparişler arasındaki en büyük yükselişin geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 47,1 artışla elektronik ürünlerde olduğu kaydedildi. İkinci sırayı ise yüzde 41,5'lik artışla optik cihazlar aldı. Taiwan şirketlerinin yılın ilk beş ayında ana kara ve Hong Kong'dan aldığı ihracat siparişleri de geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 44,1 artarak 68,1 milyar ABD dolar oldu.

Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz

Taiwan şirketlerinin aldığı ihracat siparişlerinin toplamı, giderek istikrar kazanan bir küresel ekonominin canlandırmasıyla artan teknoloji ve elektronik cihaz sevkiyatı sayesinde, Mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 34,5 arttı ve 52,29 milyar dolara ulaştı.

Açıklamaya göre, yüksek performanslı programlama ürünleri ile elektronik ürünlere yönelik devam eden güçlü talep ve ham madde fiyatlarının yüksek seyretmesi nedeniyle Taiwan'ın ihracat potansiyeli gelecekte de olumlu seyretmeye devam edecek.

Editör: İRFAN KARSLI