Yurt

Çin, altı milyon hektardan fazla bambu ormanına sahip

11. Çin Bambu Kültür Festivali'nin Salı günkü basın toplantısında konuşan Huang, bambu ormanı alanı, bambu birikimi, bambu ürünlerinin kalitesi, karı ve ihracatı ile Çin'in dü...

Abone Ol

11. Çin Bambu Kültür Festivali'nin Salı günkü basın toplantısında konuşan Huang, bambu ormanı alanı, bambu birikimi, bambu ürünlerinin kalitesi, karı ve ihracatı ile Çin'in dünyanın önde gelenleri arasında yer aldığını ifade etti. 11. Çin Bambu Kültür Festivali 19-21 Ekim tarihleri arasında Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinde gerçekleşecek.

Bu seneki festival, biraraya gelip bambu endüstrisinin gelişimini tartışmaları ve öneriler geliştirmeleri için, sektör yönetimi departmanlarından, önemli bambu üretim alanlarından, bilimsel araştırma kurumlarından ve işletmelerden temsilciler ile uluslararası profesyonelleri ağırlayacak. Aynı zamanda bambu kültür festivali, Çin'in bambu endüstrisinin yeni ekipmanlarını, gelişmiş teknolojiye sahip işlemlerini ve yeni ürünlerini sergilemeye de odaklanacak.

Çin'in önemli bambu üretim bölgelerindeki 15 eyaletten toplam 128 işletme çevrimiçi ve çevrimdışı olarak sergilere katılacak. Festival boyunca açılış töreni ve zirve forumu gibi altı ana etkinlik ile bambu hat sergisi ve bambu fotoğraf sergisi gibi altı özel etkinlik olmak üzere, on iki etkinlik gerçekleştirilecek. İlk Bambu Kültür Festivali 1997'de gerçekleştirilmişti. 11. Çin Bambu Kültür Festivali'nin 2020'nin ilk yarısında düzenlenmesi gerekiyordu ancak Kovid-19 pandemisi nedeniyle bu seneye ertelenmişti.