Yurt

Çin açık denizlerde balıkçılığı geçici olarak durduracak

1 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasında ilgili ülkelerin münhasır ekonomik bölgeleri dışındaki Atlantik Okyanusu'nun güneybatısının açığında yer alan bir bölümde balık avı yasağı...

Abone Ol

1 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasında ilgili ülkelerin münhasır ekonomik bölgeleri dışındaki Atlantik Okyanusu'nun güneybatısının açığında yer alan bir bölümde balık avı yasağı uygulanacak. Balıkçılığı durdurma kararı 1 Eylül-30 Kasım tarihleri arasındaysa Pasifik Okyanusu'nun doğusunda açık denizde yer alan bazı kısımları kapsayacak. Bakanlık, bu dönem boyunca bölgedeki tüm Çin kalamar balıkçı teknelerinin çalışmalarına ara vereceğini kaydetti.

Çin, geçen yıl ülkenin başlıca açık deniz balıkçılık alanları arasında yer alan Atlantik Okyanusu'nun güneybatısı ve Pasifik Okyanusu'nun doğusundaki açık denizlerin bazı kısımlarında gönüllü olarak balıkçılığın geçici olarak durdurulması için deneme yapmıştı.

Deneme olarak yapılan çalışmanın ardından bakanlık, uzman değerlendirmesine atıfta bulunarak bu yılın ilk dört ayında deniz alanlarındaki kalamar kaynakları ve elde edilen toplam kalamar miktarının bir yıl öncesine göre daha iyi olduğunu belirtmişti.