BEİJİNG, 15 Mart (Xinhua) -- Sözcü Zhao açıklamayı, günlük basın toplantısında, ismi açıklanmayan bir ABD'li yetkilinin, Ukrayna kriziyle ilgili olarak Rusya ile Çin arasındaki ilişkilere yönelik son dönemde ortaya attığı iddialara ilişkin soru üzerine yaptı.

Basında çıkan haberlere göre söz konusu yetkili, ABD hükümetinin NATO ve bazı Asyalı müttefklerine Rusya'nın Çin'den askeri ve ekonomik yardım istediğini ve Çin'in de kabul etse de bunu alenen reddedeceğini bildirdiğini ileri sürdü.
Basında çıkan haberlerde ayrıca, ABD'nin bu adımı, dezenformasyonla mücadele aracı olarak istihbarat paylaşımını artırmak için attığı iddia edildi.
Rusya'nın Çin'den askeri yardım istediği yönündeki iddiaları reddettiğini belirten Zhao, ABD'nin zaman zaman dezenformasyon yaratıp yaydığını ve bu gibi eylemlerin amatörce, etik dışı ve sorumsuzca olduğunu ifade etti. Sözcü, "ABD'nin bu tarz uygulamaları, dünyada daha da itibarının sarsılmasına neden olacak" dedi.

Endonezya'da 4.9 büyüklüğünde deprem: 1 ölü, 82 yaralı Endonezya'da 4.9 büyüklüğünde deprem: 1 ölü, 82 yaralı

Zhao, ABD'nin Ukrayna krizinin gelişiminde oynadığı rolü derinlemesine değerlendirmesi ve bu ülkedeki durumu haffetmek için somut çabalar göstermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Editör: İRFAN KARSLI