Ma, Cuma günü yaptığı açıklamada, ABD yönetimi ve Kongresi'nin bir süredir Taiwan sorunu hakkında tekrar eden provokasyonlarda bulunduğunu ve "Taiwan kartını" giderek daha fazla oynayarak "Çin'i kontrol altına almak için Taiwan'ı kullanmaya" ve Çin'in tam olarak yeniden birleşmesine ve Çin ulusunun yeniden canlanma sürecine engel olmaya çalıştığını söyledi.

Ma bu sözleri, ABD'li senatör Lindsey Graham'ın da aralarında bulunduğu bazı milletvekillerinin Perşembe günü yaptıkları Taiwan ziyareti hakkında sorulan bir soruya cevap olarak söyledi.

Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

Ma, Taiwan'ın Demokratik İlerleme Partisi yönetiminin ve "Taiwan'ın bağımsızlığını destekleyen ayrılıkçı öğelerin, ziyareti yapan ABD'li milletvekillerinin gözüne girmeye çalıştıklarını söyledi. Ma, "Bu hamle Taiwan'ın Çin'in bir parçası olduğu gerçeğini değiştiremez veya anavatan ile tam birleşmenin ve Çin ulusunun yeniden canlanmasının önünde duramaz" dedi.

Editör: Seyran Bayır