Çin'de Güz Ortası Festivali tatilinde yaklaşık 630 milyon seyahat yapıldı Çin'de Güz Ortası Festivali tatilinde yaklaşık 630 milyon seyahat yapıldı

BEİJİNG, 19 Ağustos (Xinhua) -- Çin Merkez Bankası, Çin-ABD mali çalışma grubunun 5. toplantısını gerçekleştirerek iki ülkenin mali politikalarına ilişkin bir dizi konuyu ele aldığını duyurdu. Çin Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Xuan Changneng ve ABD Hazine Bakanlığı Uluslararası Finans Müsteşar Yardımcısı Brent Neiman Perşembe-Cuma günleri arasında Shanghai'da gerçekleştirilen toplantıya eş başkanlık yaptı. Çin Merkez Bankası'ndan Pazartesi günü yapılan açıklamaya göre toplantıya Çin Ulusal Mali Düzenleme İdaresi, Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu, ABD Merkez Bankası ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'ndan yetkililer de katıldı. Açıklamada tarafların Çin Komünist Partisi 20. Merkezi Komitesi'nin 3. genel oturumunda ele alınan kapsamlı reformların daha da derinleştirilmesine yönelik daha genel bir strateji de dahil olmak üzere karşılıklı ilgi alanına giren çeşitli mali politika konularında profesyonel, pragmatik, samimi ve yapıcı iletişimde bulunduğu belirtildi.

Görüşmelerde ekonomik ve finansal durum, para politikaları, finansal istikrar ve düzenlemeler, menkul kıymetler ve sermaye piyasaları, sınır ötesi ödemeler ve veriler, uluslararası finansal yönetişim, finansal teknoloji, sürdürülebilir finans ve kara para aklamayla ve terörle mücadelenin finansmanı konuları da ele alındı. Toplantı sırasında bir grup teknik uzman tarafından sistematik olarak önemli küresel bankalar için elden çıkarma mekanizmaları, finansal kurumların operasyonel direnci, iklim riski stres testi ve sınır ötesi finansal hizmetlerin denetimi gibi çeşitli konulara ilişkin bir rapor sunuldu. Çin ve ABD finansal kurumları da Çin-ABD mali çalışma grubu çerçevesinde ilk yuvarlak masa toplantılarını gerçekleştirdi. Sürdürülebilir finansa odaklanan katılımcılar, deneyim ve uygulamalarını anlatarak potansiyel işbirliği fırsatları konusunda görüş alışverişinde bulundu. Toplantıda Çin Merkez Bankası ve ABD Hazine Bakanlığı finansal istikrar konusunda işbirliğinin artırılmasına yönelik mektup teatisinde bulundu. Çin Merkez Bankası ve ABD Hazine Bakanlığı, finansal kurumların karşılaştığı mali stres olayları ve operasyonel riskler sırasında mali düzenleyici kurumlar arasında zamanında ve kesintisiz iletişim sağlanması için finansal istikrar irtibat listeleri alışverişinde de bulundu. Bu yolla belirsizliğin azaltılması hedefleniyor. Çin Merkez Bankası, tarafların iletişimi sürdürmesi konusunda mutabakata vardığını söyledi.

Kaynak: rss