BEİJİNG, 22 Temmuz (Xinhua) -- Çin Ticaret Bakanlığı, Avrupa Birliği (AB), İngiltere, Güney Kore ve Endonezya'dan ithal edilen paslanmaz çelik kütükler ve sıcak haddelenmiş paslanmaz çelik levha ve bobinlere yönelik anti-damping önlemlerinin süresinin 23 Temmuz 2024 tarihinden itibaren yeniden gözden geçirileceğini duyurdu.

Çin'in Chengdu kentinde Güz Ortası Festivali etkinlikleri yeni bir yorumla sunuluyor Çin'in Chengdu kentinde Güz Ortası Festivali etkinlikleri yeni bir yorumla sunuluyor

Bakanlıktan Pazartesi günü yapılan açıklamaya göre Çin; AB, Japonya, Güney Kore ve Endonezya'dan ithal edilen paslanmaz çelik ürünlerine 23 Temmuz 2019 tarihinden itibaren beş yıl süreyle yüzde 18,1 ila yüzde 103,1 oranlarında anti-damping vergisi uygulamaya başlamıştı. Açıklamada, Japonya menşeli paslanmaz çelik kütükler ve sıcak haddelenmiş paslanmaz çelik levha ve bobinlerin ithalatına yönelik anti-damping önlemlerinin 23 Temmuz 2024 tarihinden itibaren sona ereceği belirtildi. Paslanmaz çelik kütükler ve sıcak haddelenmiş paslanmaz çelik levha ve bobinler; gemi, konteyner, demiryolu, elektrik enerjisi, petrol ve petrokimya gibi endüstrilerde yaygın olarak kullanılıyor.

Editör: Şeymanur Erbay