XİCHANG, 6 Mart (Xinhua) -- Çin, Cumartesi günü, ülkenin güneybatısında yer alan Sichuan eyaletindeki Xichang Uydu Fırlatma Merkezi'nden uzaya başarılı bir şekilde 7 uydu gönderdi.

Beijing merkezli GalaxySpace tarafından üretilen 6 uydu ve ticari bir uzaktan algılama uydusu, bir Uzun Yürüyüş-2C taşıyıcı roketiyle (Beijing saatiyle) 14.01'de fırlatıldı ve planlanan yörüngelerine girdi.

Uydular, düşük yörüngeli internet takım uydusunun ağ teknolojisini, hizmet kapasitesini ve uzaktan algılama teknolojisini kontrol edecek.

Bu, Uzun Yürüyüş serisi taşıyıcı roketlerin 410. görevi oldu.

Uçuş görevi, düşük yörüngeli uydular için iletişim ve uzaktan algılama entegre teknolojilerinin kontrol edilmesini ve uygulanmasını başlatacak.

Akıllı yer veri işleme sistemleriyle desteklenen uzaktan algılama ve iletişim entegrasyonu, acil durum müdahalelerini etkin şekilde hızlandırıyor.

Çin ve Seyşeller ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti Çin ve Seyşeller ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti

Yer veri işleme sistemi, bir uydu veri analiz şirketi olan Four Squares Technology tarafından bağımsız şekilde geliştirildi.

Editör: İRFAN KARSLI