Çin'de geliştirilen büyük video oluşturma modeli Vidu küresel kullanıma açıldı Çin'de geliştirilen büyük video oluşturma modeli Vidu küresel kullanıma açıldı

Bakanlığın Baş Mühendisi Tian Yulong, ülke genelinde bugüne kadar yaklaşık 961.000 adet 5G baz istasyonu kurulduğuna işaret ederek, ülkenin dünyanın en büyük bağımsız 5G ağının inşasını tamamladığını vurguladı. Rakamlar, Mayıs ayında 310 milyon olan terminal ve 819.000 olan baz istasyonu sayısının aşıldığını gösteriyor. Tian'a göre, Çin'deki 5G telefon sevkiyatları bu yılın ilk yarısında 128 milyon adede ulaşarak, bu dönem boyunca ülkenin toplam cep telefonu sevkiyatlarının yüzde 73,4'ünü oluşturdu.

5G teknolojisinin iki yıl önce ticarileştirilmesinden bu yana, endüstriyel üretim, enerji ve tıbbi hizmetler gibi alanlarda önemli rol oynadığını söyleyen Tian, bu teknolojinin Çin ekonomisi ve toplumundaki dijital dönüşümü ve dijital ekonominin gelişimini öne çıkardığını ifade etti.

Kısa süre önce yayınlanan bir yönergeye göre Çin, 5G kullanıcı sayısının 2023 yılına kadar 560 milyonu aşmasını bekliyor. Yönergeye göre, o tarihe kadar kişisel cep telefonu kullanıcılarının yüzde 40'ından fazlasının 5G ağını kullanması beklenirken, Çin'deki her 10 bin kişiye 18'den fazla 5G baz istasyonu düşecek.

Editör: İRFAN KARSLI