BEİJİNG, 24 Aralık (Xinhua) 2021'in sonuna sadece bir hafta kala Çin, dünyanın en büyük gişe pazarı konumunu üst üste ikinci yılda da korumaya hazırlanıyor. Gösterime giren filmlerin gişe hasılatlarını takip eden Maoyan'a göre, Çin'de en çok gişe hasılatı elde eden 10 filmin sekizini yerli yapımlar oluşturdu. Yılın en yüksek gişe hasılatlı filmler listesinin başında, Çin'de gösterime girdiği 30 Eylül'den bu yana yaklaşık 5,77 milyar yuan gelir elde ederek gişe rekorları kıran, vatanseverlik temalı bir film olan "Changjin Gölü'ndeki Savaş" yer alıyor.

Çin ve Malavi ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti Çin ve Malavi ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti

Maoyan ve Box Office Mojo'nun rakamlarına göre, bir savaş destanını anlatan film şimdiden, Çin'de tüm zamanların en yüksek gişe hasılatına erişen ve bu yıl dünya çapında en çok kazanan film oldu. Çin'in 2021 yılındaki en yüksek gişe hasılatlı filmler listesinin ikinci ve üçüncü sırasında ise, her ikisi de Çin yeni yılı tatilinde gösterime giren yerli komediler "Merhaba, Anne" ve "Dedektif Chinatown 3" bulunuyor. "Merhaba, Anne" 5,41 milyar yuan, "Dedektif Chinatown 3" ise 4,52 milyar yuan hasılata ulaştı. Listenin ilk 10 sırasına girebilen iki yabancı film ise, her ikisi de ABD yapımı olan, 1,39 milyar yuan gişe hasılatlı "Hızlı ve Öfkeli 9" ve 1,23 milyar yuan gişe hasılatlı "Godzilla vs. Kong" oldu.

Editör: İRFAN KARSLI