Hatay'da Enkaz Kaldırma Çalışmaları Devam Ediyor. Hatay'da Enkaz Kaldırma Çalışmaları Devam Ediyor.

BEİJİNG, 19 Ocak (Xinhua) Çin Devlet Konseyi tarafından yayınlanan belgeye göre, yüksek hızlı demiryollarının 2020'de 38 bin kilometre olan toplam uzunluğu 2025'te 50 bin kilometreye ulaşacak ve saatte 250 kilometrelik olanların da, nüfusu 500 binin üzerindeki şehirlerin yüzde 95'ini kaplaması bekleniyor. Ülke, beş yıl öncesindeki 146 bin kilometreden 2025'te 165 bin kilometre mesafeye uzayacak demiryolu ağına; 241'den 270'ten fazlaya ulaşacak sivil havalimanına; şehirlerde 6 bin 600 kilometreden 10 bin kilometreye kadar çıkacak metro hattına; 161 bin kilometreden 190 bin kilometreye varacak karayoluna ve 16 bin 100 kilometreden 18 bin 500 kilometreye ulaşacak ülke içinde yüksek seviyeli su yollarına sahip olacak.

Ulaşım sistemi de daha yeşil olacak. Şehirler, otobüslerin yüzde 72'sinin yeni enerjiyle çalıştığını görecek ve ulaşım sektörünün karbondioksit emisyon yoğunluğu yüzde 5 azaltılacak. Plana göre temel hedef, ulaşım sisteminin akıllı ve yeşil dönüşümünde atılacak somut atılımlarla 2025'te entegre kalkınmayı elde etmek olacak. 2035 yılına bakıldığında plan, yolcu seyahatleri ve yük taşımacılığı için "1-2-3 daireleri" oluşturmayı hedefliyor. Bu, şehirler ve şehir kümeleri içinde ve metropoller arasında seyahat süresinin sırasıyla bir saat, ii saat ve üç saate ineceği anlamına geliyor.

Ekspres servislerle yollanan postaların Çin içinde bir gün, komşu ülkelere gönderildiğinde iki gün ve küresel olarak büyük şehirlere gönderildiğinde üç gün gibi kısa bir sürede teslim edilmesi mümkün olacak. Plana göre, 2025'te başlıca kanallarda tahıl, enerji ve cevher taşımacılığı güvenliği daha güçlü bir garantiye sahip olacak ve uluslararası lojistik tedarik zincirleri daha iyi korunacak. Uluslararası bağlantının da geliştirileceği söylenen planda, diğerlerinin yanı sıra komşu ülkelerle ulaşım altyapısını geliştirmek, Çin-Avrupa yük treni güzergahlarının yüksek kaliteli gelişimini teşvik etmek ve bir "Hava İpek Yolu" inşa etmek amacıyla gösterilecek çabalar da belirtiliyor.

Editör: İRFAN KARSLI