Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı'nın açıkladığı ve endüstriyel internet gelişimine ilişkin önümüzdeki üç yılı kapsayan eylem planına göre, 2023 yılına kadar uluslararası etkiye sahip üç ila beş endüstriyel internet platformu ortaya çıkacak ve endüstriyel internet için büyük bir veri merkezi kurulacak.

Eylem planı, önümüzdeki üç yılın (2021-2023), Çin'in endüstriyel internetinin hızlı büyüme dönemi olacağına işaret etti. Plana göre, bu dönemde akıllı üretim, ağ tabanlı işbirliği ve kişiselleştirilmiş özelleştirme gibi gelişmekte olan iş biçimleri etkili olacak.

Endüstriyel IoT (Nesnelerin İnterneti) olarak da bilinen endüstriyel internet yeni nesil kablosuz ağlar, büyük veri ve yapay zeka ve IoT gibi gelişmiş teknolojilerin daha geniş bir şekilde benimseneceği anlamına geliyor.

Çin'in gençlik yapay zeka inovasyon yarışması finallerinde 7.000 kişi yarışıyor Çin'in gençlik yapay zeka inovasyon yarışması finallerinde 7.000 kişi yarışıyor

Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı verileri, Çin'in halihazırda bölgesel ölçekte 70'ten fazla endüstriyel internet platformunun gelişmesine yardımcı olduğunu ve yaklaşık 60 milyon set endüstriyel ekipmanı ve 400.000'den fazla endüstriyel işletmeyi birbirine bağladığını gösterdi.

Editör: İRFAN KARSLI