Ekonomi

Çin, 2022'yi planlamak için kilit öneme sahip bir ekonomi toplantısı gerçekleştirdi

BEİJİNG, 10 Aralık (Xinhua) Konferansta konuşan Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Genel Sekreteri, Çin Cumhurbaşkanı ve Merkez Askeri Komisyon Başkanı Xi Jinping, ülk...

Abone Ol

BEİJİNG, 10 Aralık (Xinhua) Konferansta konuşan Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Genel Sekreteri, Çin Cumhurbaşkanı ve Merkez Askeri Komisyon Başkanı Xi Jinping, ülkenin 2021'deki ekonomik çalışmalarını değerlendirdi, mevcut ekonomik durumu analiz etti ve gelecek yılın ekonomik çalışmalarını ayarladı. Bilimsel güç, endüstriyel zincirin dirençliliği, reform ve dışa açılma, insanların geçim kaynakları ve ekolojik medeniyet alanlarında ilerleme kaydeden Çin'in dünyada ekonomik kalkınma ile salgın kontrolü bağlamında lider pozisyonunu sürdürdüğünü belirten toplantıya göre, 2021 hem Parti hem de halk için bir dönüm noktası oldu. Ancak yine de toplantıda, Çin'in ekonomik kalkınmasının arzdaki daralma, arz şokları ve beklentilerin zayıflamasının yarattığı baskıyla karşı karşıya olduğu ve dış ortam koşullarının da artan şekilde karmaşık, katı ve belirsiz hale geldiği ifade edildi. Toplantı sonrasında yayınlanan bir açıklamada, Çin'in güçlü ekonomik dirençliliğine ve uzun vadeli büyümeyi destekleyen temellerin değişmemesine atıfla, "Kendimize güvenimizi koruyarak, güçlüklerle doğrudan yüzleşmeliyiz" ifadelerine yer verildi.

Toplantıda, Çin'in davasına olan bağlılığını sürdürmesi, ekonomik temelleri sağlamlaştırma, bilimsel ve teknolojik inovasyon yeteneklerini geliştirme ve çok taraflılığa bağlı kalma çağrısında bulunuldu. Aynı zamanda toplantıda, en üst düzey uluslararası ekonomik ve ticari kurallarla aynı noktaya gelmek, üst düzey dışa açılma yoluyla reformları derinleştirmek ve yüksek kaliteli kalkınmayı ileri taşımak için ileriye dönük çabalar gösterilmesi çağrısı da yapıldı. Toplantıda, ÇKP Merkez Komitesi'nin merkezi ve birleşik liderliğine bağlı kalmanın, yüksek kaliteli kalkınmayı desteklemenin ve istikrarı sağlarken ilerlemeyi de başarmanın gerekliliğine dikkat çekildi. Toplantı, işbirliği ile sistemler düşüncesinin yanı sıra, istikrarlı şekilde ilerlemelerini sağlamak için politikaların düzenlenmesinin zamanlaması, kapsamı ve verimliliğinin önemine dikkat çekti. Toplantıda, Parti'nin 20. Ulusal Kongresi'ne hazırlık olarak makroekonomik istikrarı koruyacak, ana ekonomik göstergeleri uygun aralıkta tutacak ve sosyal istikrarı sürdürecek adımlar atılması gerektiği kaydedildi. Açıklamada, gelecek yılki ekonomik çalışmaların ilerlemeyi sağlarken istikrarı da önceliklendirmesi gerektiği belirtilirken, tüm bölgeler ile kurumlara makroekonomiye istikrar kazandırma sorumluluğunu üstlenme ve tüm taraflara inisiyatif alarak ekonomik istikrara yardımcı olacak politikalar başlatma çağrısında bulunuldu.