BEİJİNG, 28 Şubat (Xinhua) -- Ekspres yolların 8.000 kilometreden fazlasının genişletileceğini ya da yenileneceğini belirten Ulaştırma Bakanı Li Xiaopeng, 700 kilometreden fazla yüksek kalite su yolunun da ekleneceğini ya da geliştirileceğini söyledi.

Li, bunun yanı sıra ülkenin sekiz sertifikalı sivil ulaşım havalimanı daha ekleyeceğini ve çiftlik ürünleri ile yan ürünlerin verimli bir şekilde taşınmasını sağlamak için tarım ürünlerine yönelik yeşil kanalı geliştirmeye devam edeceğini belirtti.

Bakan, Çin'in ulaştırma altyapısının geliştirilmesi konusunda geçtiğimiz yıllarda verimli sonuçlar elde edildiğini de kaydetti. Çin'in yüksek hızlı demiryolu ağının toplam faaliyet uzunluğunun 2021'in sonunda 40.000 kilometreyi aştığını ifade eden Li, ekspres yolların 168.000 kilometrenin, yüksek kaliteli su yollarının da 16.000 kilometrenin üzerine çıktığını paylaştı.

Mısır'da üzüm hasadı Mısır'da üzüm hasadı

Çin, Ocak ayında 2025'te entegre kalkınmaya ulaşabilmek için 14. Beş Yıllık Plan döneminde (2021-2025) ulaştırma ağına yönelik ana hedefleri belirleyen bir plan açıklamıştı.

Editör: İRFAN KARSLI