Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı'nın Salı günü verdiği bilgiye göre Çin, enerji verimliliğini artırmak için elektrik ve diğer kamu hizmetlerinin talebe bağlı yönetimi konusunda büyük verinin ve diğer dijital yöntemlerin uygulanmasını hızlandıracak. Önemli sektörlerdeki karbon emisyonlarının azaltılacağını belirten bakanlık, sanayi sektöründeki firmaların elektrikli teçhizatın iyileştirilmesinin ve bilgilendirme çabalarının artırılmasının teşvik edileceğini bildirdi.

Bakanlığa göre, endüstriyel işletmelere talep bazlı elektrik yönetimi hizmeti sunacak bir grup uzmanlaşmış satış kanalı da kurulacak. Çin, Ulusal Ekonomik ve Sosyal Kalkınma için 14. Beş Yıllık Planın (2021-2025) ve 2035'e kadar Uzun Dönemli Hedefler taslağında, önemli enerji tüketimi işletmelerinde enerji tasarrufu yönetimi ile enerjinin sistematik optimizasyonunun altını çiziyor. Tasarı, Çin Ulusal Halk Kongresi'nin geçen haftaki yıllık toplantısında kabul edilmişti.

Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

Editör: İRFAN KARSLI