Çin'in gençlik yapay zeka inovasyon yarışması finallerinde 7.000 kişi yarışıyor Çin'in gençlik yapay zeka inovasyon yarışması finallerinde 7.000 kişi yarışıyor

BEİJİNG, 20 Ocak (Xinhua) MIIT baş mühendisi Tian Yulong düzenlediği basın toplantısında, bugüne kadar yaklaşık 1,43 milyon 5G baz istasyonunun hizmete sokulduğunu belirtti. Bakanlık Sözcüsü Zhao Zhiguo da yaptığı açıklamada, 5G şebekesinin şu anda il seviyesindeki bütün şehirleri, ilçe seviyesindeki kentsel alanların yüzde 98'ini ve ülke genelindeki kasaba seviyesindeki kentsel alanların yüzde 80'ini kapsadığını ifade etti. Zhao, 5G telefonların sevkiyat oranının 2021 yılında hızla artarak önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 63,5 yükselişle 266 milyon adede ulaştığını ve istikrarlı bir büyüme ivmesi gösterdiğini sözlerine ekledi.

Çin'in "5G + endüstriyel İnternet" stratejisinin madencilik, çelik ve enerji sektörleri de dahil olmak üzere 10 kilit alanda yapay görme tekniği kullanarak uzaktan ekipman kontrolü ve kalite kontrol sistemini içeren 20 uygulama senaryosu oluşturduğunu belirten Zhao, bunun diğer sektörlerin dönüşümü ve modernizasyonu için itici bir güç sağladığına işaret etti. Bu yıl 5G şebeke yapımını ilerletmeyi ve 5G uygulamalarının geliştirilmesini teşvik eden bakanlık, 5G endüstriyel temellerinin konsolidasyonunu sürdürmeye kararlı.

Editör: İRFAN KARSLI